Miljøvennlige Løsninger

Akershus Festnings restaurant

Vi renser luften i Karlsborg Spiseri ved Festningen

Du har vel hørt om Karlsborg Spiseforretning som ligger som en del av vakre Ekeberg Skulpturpark, med utsikt over hele Oslo fjorden, – og ikke minst den nye Festningen – fine dining/brasseri restauranten som er den første restauranten på Akershus Festning – med panoramautsikt mot Oslofjorden, Aker Brygge og området rundt Oslo Rådhus. Herfra vill man også kunne skue cruiseskipene og nyte de vakre veteranbåtene som ligger langs Akershusstranda.

De har begge til felles at Jimco Nor sin storkjøkkenløsning for UV-C & ozon er installert, for å rense luften fri for fett og matlukt på restaurantkjøkkenet.

Jimco Nor har gjennom årene levert anlegg til flere hundre storkjøkken rundt om i Norge og vi er spesielt stolte av å kunne levere gode miljøvennlige løsninger til disse to spennende og nye restaurantene i Oslo. Jimco sin UV-C & ozon teknologi holder kanalene fritt for fett og annet organisk materiell noe som blant annet gjør at brannrisikoen minimeres. Dette er selvsagt svært viktig i gamle ærverdige bygninger hvor disse to restaurantene er etablert.

Restaurantene eies av Furset gruppen ved Bjørn Tore Furset som også driver restaurantene i Den Norske Opera, der det også er installert UV-C lys teknologi fra Jimco Nor med stor grad av tilfredshet for Statsbygg som eier byggningen. Restauranten på Festningen har virkelig grunnlag for å bli en suksess.

«Over 1 million besøker Akershus Festning i løpet av året», sier plassmajor Johan Rørvik.

Dette viser også hvilket kundepotensial som Festningen Restaurant har og i tillegg har de en av fantastisk flott utsikt med sol langt ut på kvelden.

Til våren/sommeren åpner også restaurantens uteservering med plass til ca 300 gjester.

«Det som også er spennende», – forteller Rørvik videre er at de ansatte i restauranten har fått opplæring i historien om Akershus Festning for å få en større tilhørighet til og forståelse for området. I tillegg får de nå mye å fortelle nysgjerrige og interesserte turister fra hele verden når de har slått seg ned ved en av da mange bordene på restauranten.