Miljøvennlige Løsninger

KOLS pasient slipper hosteanfall og medisiner

I årevis var danske Jonna Nielsen fra Kolding i Danmark plaget av kraftige hosteanfall på grunn av KOLS. Nå er hun etter seks måneders bruk av en danskprodusert luftrenser, – endelig blitt kvitt sin hoste og kan også la sin inhaleringsmedisin bli stående urørt i skapet.

Danske Jonna Nielsen har røykt stort sett hele sitt voksne liv– og gjør det fortsatt, på tross av att hun for ett år siden fikk stilt diagnosen KOLS (røykelunge). Den 48-årige alenemoren fra Kolding i Danmark, ønsker fortsatt å slutte å røyke, men merker ikke lengre så mye til at hun er KOLS pasient. De kraftige hosteanfallene og muskelsmertene, er gradvis forsvunnet i løpet av et halvt års tid, vendepunktet kom efter ett besøk hos frisøren.

– Frisøren hadde en luftrenser stående, som hindret lukten fra de sterke hårproduktene i å skape ett dårlig inneklima i salongen. Ifølge frisøren hadde det samme apparatet også hjulpet andre med pusteproblemer, samt astmatiske og allergiske reaksjoner. Hun mente at luftrenseren også kunne hjelpe meg, – sier Jonna Nielsen, som fra starten var skeptisk. – Jeg hadde vanskelig for å tro på at det lille apparatet kunne gjøre så stor nytte, forteller hun, som ikke desto mindre valgte å anskaffe to luftrensere av typen MAC 500. – Det var først og fremst i håp om att den ville gjøre en større forskjell for mine barn, som blev utsatt for dårlig inneklima pga. passiv røyking i hjemmet. Det som gjorde utslaget var at forhandleren gav meg muligheten til å få låne luftrenseren uforpliktende på prøve i 14 dager.

Dreper mikroorganismer og forbedrer inneklima
Jonna Nielsen gleder seg også over at luftrenseren har forbedret inneklima og redusert røyklukten betydelig. – Luften føles mer ren og frisk, og vi merker ikke lengre røyklukten når vi går inn i huset eller at den sitter i klærne på samme måte som tidligere. Ikke-røykere som kommer på besøk, kan heller ikke lukte at det røykes i huset. Det aller viktigste er at barna ikke generes av røyken på samme måte som tidligere, – sier hun.

Ifølge Daglig leder Terje Rustad i Jimco Nor AS,
som forhandler luftrenseren MAC 500, eliminerer den bl.a. bakterier, mugg og sopp og kan derfor forebygge smitte som eksempelvis influensa. – Teknologien som er patentert av danske Jimco AS, har mottatt blant annet Eu’s miljøpris og brukes av mange tusen private virksomheter og institusjoner over hele verden. Foruten personer med KOLS, luftveisproblem, astma og allergier brukes disse bl.a. til å fjerne lukt fra matos og annen generende lukt.- opplyser han om.

Info om luftrenseren Jimco MAC 500

  • Kan være til stor hjelp ved luftveisproblem og hoste, samt andre reaksjoner forårsaket av allergier, astma og KOLS.
  • Reduserer ubehagelig lukt fra røyking, vedovner, fukt, inkontinens, matos og manglende utlufting.
  • Kan forbedre inneklima og forebygge smitte