Miljøvennlige Løsninger

KPC – Storkjøkken – Kjøkkenavtrekk

Som agent i Norden for JIMCO AS har vi maksimal fleksibilitet på våre løsninger hvor vi kan skreddersy og levere anlegg til selv det mest krevende kjøkken med svært stor matproduksjon, vi kan etterinstallere anlegg i kanaler over kjøkkenhette samt i kjøkkenhette rett bak fettfilter.

Med JIMCO KPC systemer får du kontroll på fettet, fjerner lukt og reduserer både brannrisiko og vedlikehold. Vi opplever ofte at det kan være store mengder fett i kanalene på restauranter og i hotellkjøkken, der hvor det ikke er prioritert å sette inn UV-anlegg, for rensing av blant annet fett. Med KPC system får du rene ventilasjonskanaler og redusert brannrisiko når du steker, samtidig som du kan la kjøkkenavtrekket arbeide på maksimal effekt. Du redusere samtidig lukten til omgivelsene med opp til 95 % som ofte har stor betydning for nabolag og øvrige omgivelser.

Prisvinnende miljøvennlig teknologi – EU`s Miljøpris «Cleaner technology».

KPC systemet er suverent på lukt- og fettfjerning samt å redusere brannfaren. Danske JIMCO AS står bak denne prisvinnende teknologien og vant EU`s miljøpris for «Clean technology» i 2000.

Rene kanaler i Operaen i Oslo

Eksempel her var fra Operabygget i Oslo. Da vi testet etter 2 års drift så var kanalene helt rene. Dette er en Ø630 kanal, hvor det er 12 000 m3 luft fra kjøkkenavtrekket. Her er UV-C lampene er plassert i kanalen.


Unike Fotozonlamper

I KPC-systemet brukes det spesielle lamper, som lager UV-C lys og ozon. Jimco sin patenterte teknologi heter «Fotolyseoksidasjon». Dette innebærer at UV-C lyset fra lampene ødelegger protein-kjedene i fettet og deretter brytes dette ned av ozonet som dannes i luftstrømmen. Svært effektivt og helt nødvendig i de tilfellene hvor det er mye fett fra matproduksjon. Ved å bruke bare ozon får man ikke samme effekt.

Les mer her og last ned brosjyre.

KPC som står for Kitchen pollution control systemet og er det eneste i verden som er ETV-godkjent.