Miljøvennlige Løsninger

Personvernerklæring

Vi tar ditt personvern på alvor.

Personvernerklæring for Jimco Nor AS

Vår personvernerklæring forklarer hvordan og hvorfor vi samler inn og benytter informasjon om våre brukere, og hvordan vi tar hensyn til personvernet. Denne personvernerklæringen gjelder for Jimco Nor AS, heretter referert til som «vi», «oss» eller «vår» i denne erklæringen.

Hva er behandling av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller IP-adresse.

Enhver innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering av personopplysninger kalles behandling av personopplysninger. All behandling av personopplysninger i Norge er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven.

Hvem er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene

Den som bestemmer hva personopplysningene skal brukes til kalles en behandlingsansvarlig. Behandlingsansvarlig for behandlingen av opplysninger om deg vil være Jimco Nor AS. 

Ved behandlingen av personopplysninger har Jimco Nor AS behandlingsansvar. Dette er fordi vi sammen bestemmer formålet og virkemidlene ved behandlingen av personopplysninger som gjennomføres når vi kontakter deg med gode tilbud og informasjon om våre produkter. I samsvar med kravene i personopplysningslovgivningen har vi inngått en avtale som regulerer vårt felles ansvar for behandlingen av personopplysningene vi gjør og hvordan vi skal ivareta dine rettigheter.

Hva slags opplysninger samler vi inn

Når du bestiller et produkt fra oss

Når du bestiller et produkt fra oss eller oppretter en brukerkonto for våre tjenester, vil vi samle inn opplysninger om deg for å kunne oppfylle vår del av avtaleforpliktelsene og gi deg best mulig kundeopplevelse. I slike tilfeller trenger vi eksempelvis kontaktinformasjon og betalingsinformasjon fra deg for å kunne levere produktene i henhold til avtalen eller gi deg tilgang til digitalt innhold. Slik informasjon oppgis som regel av deg  når du oppretter brukerkonto eller gjennomfører et kjøp.

I tillegg til informasjon som du oppgir til oss vil vi forsøke å hente inn informasjon som telefonnummer, adresseendringer og lignende fra adresseregistre som Bring, Evry, Bisnode, Lindorff og tilsvarende. Informasjonen fra adresseregistrene brukes for å sikre at vi kan oppfylle våre forpliktelser overfor deg, eksempelvis ved levering til riktig adresse etter en eventuell flytting, samt til markedsføringsformål.

For å tilby gode og personaliserte tjenester og tilbud vil vi også lagre informasjon om kundeforholdet, herunder produkter og tjenester du abonnerer på, samt kjøpsatferd og betalingshistorikk, leverte produkter og samtykkeinnstillinger på kundeforholdet.

Vi lagrer også informasjon om hva og hvordan vi har kommunisert med deg, samt eventuell respons på dette, som åpnede e-poster, klikk, kommentarer og annen respons.

Vi lagrer også informasjon om henvendelser til vårt kundesenter, slik at vi kan yte deg best mulig service.

Når du bruker våre digitale tjenester

Når du bruker våre digitale tjenester, eksempelvis når du besøker våre nettsider, vil vi samle inn informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem.

Informasjonen inkluderer følgende ved bruk av våre nettsider:

 • Brukerinformasjon
  Dette er informasjon som autentiserer deg som bruker, og som lagrer hvilke rettigheter du har til å se på innholdet og hvilke brukerkontoer som benyttes for å sikre tilgangen.
 • Aktivitetslogger
  Dette er informasjon om bruk av tjenesten. Informasjonen inkluderer for eksempel hvilke utgaver/artikler du leser, informasjon om dato og tid, nettlesertype/type enhet, språkinstillinger, IP-adresse og annen teknisk informasjon. Informasjonen inkluderer følgende ved besøk på våre nettsider:
 • Enhetsinformasjon
  Dette er informasjon om enheten (for eksempel en datamaskin, mobil eller nettbrett) du bruker når du benytter våre tjenester, som hva slags enhet du har, operativsystemversjon og skjermstørrelse. Opplysningene gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av innholdet vårt til den enheten du benytter.
 • Posisjonsinformasjon
  Når du bruker våre tjenester, vil vi benytte IP-adressen din til å finne ut hvilket land og fylke/kommune du besøker oss fra. Dersom du bruker en app og har aktivert stedtjenester for app-en, vil vi også kunne få en mer detaljert lokasjon basert på GPS-data eller nettvarder (beacons). Vi vil kun innhente detaljert lokasjonsinformasjon hvis du har godtatt dette.  Opplysningene brukes hovedsakelig til å gi deg geografisk tilpasset innhold, som redaksjonelt innhold og annonser for ditt nærområde.
 • Aktivitetslogger
  Våre tjenerlogger registrerer detaljer om hvordan du bruker tjenestene våre, for eksempel hvilke av våre nettsider du besøker. I tillegg lagres informasjon om dato og tid, nettlesertype, språkinnstillinger, IP-adresse og annen teknisk informasjon. Hvis du klikket på en lenke for å komme til våre nettsider, eksempelvis etter et søk hos Google, registrerer vi også informasjon om nettsiden du kom fra. Sistnevnte gjør blant annet at vi kan forbedre vår synlighet på internett og optimalisere egne annonsekampanjer.
 • Informasjonskapsler og liknende teknologier
  Når du bruker våre tjenester, vil både vi, våre samarbeidspartnere og annonsører samle inn og lagre informasjon gjennom informasjonskapsler (cookies), nettpiksler og/eller lokal nettleserlagring. Teknologien brukes blant annet til å gjenkjenne din enhet, til å lagre innstillinger og til målrettet annonsering. Du finner mer informasjon om hvordan vi bruker teknologiene i avsnittet «Lagring av informasjonskapsler og lignende teknologier» nedenfor eller på vår side om cookies.

Når du fyller ut spørreskjemaer eller lignende

Når du fyller ut spørreskjemaer eller lignende, vil informasjon som registreres i disse kunne lagres på din kundeprofil hvis du samtykker til slik lagring. Dette kan eksempelvis gjelde interesser og kundetilfredshet.

Sensitive opplysninger

Hvis du melder deg på våre nyhetsbrev og kontaktskjema. Vi vil kun samle inn slik informasjon hvis du har samtykket til dette.  

Hvordan bruker vi opplysningene og hva er det rettslige grunnlaget for bruken

Vi jobber kontinuerlig med å gi deg den best mulige opplevelse av våre tjenester og ditt møte med oss. Vi vil typisk bruke opplysningene dine til følgende formål:

 • Levere tjenestene våre som avtalt med deg
  Vi behandler personopplysninger for å levere produkter og tjenester som avtalt med deg og å administrere vår kundeforhold med deg.
  • Det rettslige grunnlaget for denne bruken er at det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg. 
 • Forbedre din brukeropplevelse
  Vi bruker data for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg gjennom, blant annet for å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm og oppnå raskest mulig opplasting av nettsidene.
  • Det rettslige grunnlaget for denne bruken er vår berettigete interesse i å forbedre våre plattformer og gi våre brukere en bedre brukeropplevelse.
 • Generere statistikk og forstå markedstrender
  Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle nettstedene og abonnementsproduktene våre.
  • Det rettslige grunnlaget for denne bruken er vår berettigete interesse i å kartlegge markedstrender for produktutvikling.
 • Utvikle personaliserte tjenester – tjenester spesielt tilpasset deg
  Vi ønsker å gi deg muligheten til å få skreddersydd innhold og tilpasninger. Ved å bruke data om din brukeratferd og dine uttrykte preferanser kan vi for eksempel fjerne saker du allerede har lest fra forsiden eller fra oversikter over anbefalte artikler, og vi kan gi anbefalinger om innhold eller andre tjenester basert på ditt lesemønster eller andre brukere med lignende bruksmønster som deg.
  • Det rettslige grunnlaget for denne bruken er vår berettigete interesse i å gi deg mest mulig relevant innhold.
 • Målrette og måle effekten av annonser
  Vi ønsker å vise deg annonser som er mest mulig relevante for deg, og måle hvor effektive annonsene er. Til dette bruker vi informasjon om deg, din brukeratferd og lokasjon og kobler dette med informasjon om hva andre med lignende bruksmønster som deg har lest. For eksempel kan vi bruke informasjon om hvor du oppholder deg til å vise deg annonser fra nettopp dette området. Vi kan videre styre hvor mange ganger du skal se en annonse basert på opplysningene vi har. Annonsevisningene vil fremkomme både på våre nettsider og andre nettsteder.
  • Det rettslige grunnlaget for denne bruken er vår berettigete interesse i å gi deg mest mulig relevante annonser.
 • Sende deg tilpasset markedsføring
  Vi kan bruke dine kontaktopplysninger til å sende deg markedsføring. For å gi deg mest mulig relevant markedsføring ønsker vi å bruke informasjon om deg som vi får ved at du oppgir interesser, ved å analysere din bruk av våre nettsider og som vi får fra samarbeidspartnere. Vi vil i noen tilfeller utarbeide profiler basert på adferd og preferanser, slik at vi bant annet kan:
  • Beregne sannsynligheten for at du vil respondere på et abonnementstilbud. Slik kan vi forhindre at vi kontakter kunder som ikke er interessert i tilbudet, begrense unødvendig kommunikasjon, og sikre at vår kommunikasjon oppleves som mer relevant for mottakerne.
  • Anbefale artikler eller utgaver som vil være mest relevant for deg, gitt dine tidligere leste artikler og oppgitte interesseområder.
  • Beregne sannsynligheten for at du vil si opp et abonnement, slik at vi kan vurdere å iverksette eventuelle lojalitetstiltak.
  • Tilpasse pris, tilbud og kommunikasjon mot eksisterende og nye kunder.
  • Det rettslige grunnlaget for denne bruken er vår legitime interesse i å tilby deg tilpasset innhold og markedsføring så fremt vi har et eksisterende kundeforhold som gir oss rett til å sende deg markedsføring om tilsvarende varer og tjenester som kundeforholdet bygger på. Hvis vi ikke har et eksisterende kundeforhold med deg, vil det rettslige grunnlaget for markedsføringen være ditt samtykke, om du har gitt oss dette.  Hvis du ikke ønsker at vi bruker informasjon om deg til å sende deg tilpasset markedsføring, kan du når som helst melde deg av å motta tilpasset markedsføring.
 • Hindre, begrense og granske misbruk av våre tjenester
  Vi kan bruke opplysninger om din aktivitet på våre tjenester kombinert med tekniske data (som loggfiler med flere) for å hindre, begrense og granske ulike typer misbruk av tjenestene våre. Med “misbruk” mener vi blant annet bruk av falske profiler, spamming, trakassering, forsøk på å logge seg inn på andres konto, samt annen atferd som er i strid med gjeldende lovgivning.
  • Det rettslige grunnlaget for denne bruken er vår berettigete interesse i å sikre at det ikke skjer misbruk på våre portaler.
 • For bokføringsformål
  Vi lagrer kjøps- og betalingsopplysninger for å oppfylle våre forpliktelser etter bokføringsloven.
  • Det rettslige grunnlaget for denne bruken er fordi det er nødvendig for å oppfylle våre rettslige forpliktelser etter bokføringsloven.
 • For dokumentasjon i forhold til Personopplysningsloven
  Vi lagrer historikk over markedsføring og grunnlag som kunders samtykke og vern, for å oppfylle våre våre forpliktelser etter Personopplysningsloven.
  • Det rettslige grunnlaget for denne bruken er å oppfylle våre rettslige forpliktelser etter Personopplysningsloven i forhold til spam.

Hvem deler vi opplysningen med

Opplysninger som vi har registrert om deg som kunde eller bruker vil normalt bare kunne brukes av Jimco Nor AS.  Ut over dette vil informasjon kun utleveres til tredjeparter i lovbestemte tilfeller, eksempelvis ved begjæring fra offentlige myndigheter, samt i følgende tilfeller.

 1. Enkelte av våre tjenester krever at du er innlogget med en brukerkonto. Brukerkontoer på diskusjonsforum administreres og driftes normalt internt gjennom egne diskusjonsplattformer. Andre typer brukerkontoer blir som regel driftet av tredjepartstjenester som ConnectID og Facebook Connect. Når vi bruker slike tredjepartstjenester vil tjenesteleverandøren få informasjonen som du registrerer på din brukerkonto, samt til en viss grad også informasjon om din bruk av våre tjenester. Ønsker du mer informasjon om disse tredjepartenes innsamling og bruk av personopplysninger henviser vi til de aktuelle brukervilkårene og retningslinjene for personvern som gjelder for disse tredjepartstjenestene. 
 2. For å levere våre tjenester benytter vi oss av underleverandører som hjelper oss med å oppfylle avtalen vi har med deg eller utføre andre gjøremål på våre vegne. Disse underleverandørene får kun tilgang til informasjon som er nødvendig for å fullføre oppdraget de utfører for oss. For å ivareta ditt personvern er slike underleverandører kontraktsmessig forpliktet til ikke å bruke opplysninger til andre formål enn for å utføre oppdraget for oss, å slette data når oppdraget er utført samt å ha på plass både tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysninger mot uautorisert bruk og innsyn. Eksempler på slike underleverandører er  IT-leverandører som Domeneshop, trykkerier og distribusjonspartnere som Posten, Helt Hjem og Strålfors, og kommunikasjon- og analysebyråer som Ipsos og Google Analytics.
 3. I samarbeid med våre redaksjoner vil vi kunne sende ut kundekommunikasjon sammen med utvalgte samarbeidspartnere. Eksempler på  utsendelser dette gjelder er invitasjoner til eksklusive events, lansering av nye produkter eller relevante og fordelaktige tilbud fra våre partnere. I noen tilfeller vil din kontaktinformasjon bli distribuert til samarbeidspartnerne, slik at disse kan sende deg invitasjoner og tilbud, men bare hvis du uttrykkelig har samtykket til dette på forhånd. Du kan når som helst reservere deg mot å motta slik kundekommunikasjon ved å kontakte kundeservice.
 4. Vi vil kunne vaske din kontaktinformasjon mot kunderegistrene til Facebook, Google og andre digitale aktører, slik at vi og våre samarbeidspartnere kan kommunisere med deg og andre brukere som deg gjennom disse kanalene. Dette gjør at vi blant annet kan unngå at du får reklame for produkter som du allerede abonnerer på eller hvor vi av andre grunner antar at du ikke er i målgruppen. Vi vil kun utlevere informasjon til denne type tredjeparter for slike formål hvis du har samtykket til det.
 5. Vi vil også kunne dele anonymisert informasjon med våre samarbeidspartnere til bruk for målrettet annonsering, eksempelvis i form av at en annonsør får tilgang til aggregert cookie- informasjon som plasserer en bruker i et gitt kundesegment.

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har. Dette innebærer at vi typisk sletter:

Kontaktinformasjon innen 48 måneder etter kundeforholdet er avsluttet eller når du har vært inaktiv kunde/brukerkontoen din har vært inaktiv i mer enn 48 måneder.

Identitetsinformasjon etc. innen 48 måneder etter kundeforholdet er avsluttet eller når du har vært inaktiv kunde/brukerkontoen din har vært inaktiv i mer enn 48 måneder.

 • Enhetsinformasjon, innen 3 måneder.
 • Posisjonsinformasjon, innen 12 timer.
 • Aktivitetslogger, innen 3 måneder.
 • Informasjonskapsler og liknende teknologier, innen 90 dager.
 • Materiale du har publisert vil lagres så lenge vi har rettigheter til å publisere materiale.
 • Profileringsdata, som informasjon om dine interesser og hvilke segmenter du tilhører innen 12 måneder etter kundeforholdet er avsluttet, eller når du har vært inaktiv kunde/brukerkontoen din har vært inaktiv i mer enn 12 måneder. Dersom underlaget for behandling er ditt eksplisitte samtykke vil dette lagres inntil samtykket trekkes tilbake.
 • Betalingsinformasjon, etter fem år i henhold til bokføringslovens regler.
 • Kjøpshistorikk, etter fem år i henhold til bokføringslovens regler.
 • Samtykke, vern og kontakhistorikk, fem år i henhold til Personopplysningslovens regler for spam.

Personopplysninger vi lagrer på grunnlag av rettslige forpliktelser, vil kun benyttes til dokumentasjon til offentlige myndigheter, etter at de tidligere nevnte tidsfristene er utgått.

Dine personvernrettigheter

Du har en rekke personvernrettigheter. Disse kan du benytte deg av ved å benytte deg av linkene på disse sidene, ved å logge deg inn på din brukerkonto hos oss, hvis du har det, eller ved å ta kontakt med oss ved kontaktpunktene under  Kontakt oss . Dine rettigheter omfatter:

 • Informasjon. Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg.
 • Innsyn. Kopi av opplysninger vi har om deg.
 • Korrigering. Rette og supplere opplysninger om deg.
 • Sletting. Be om sletting av opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag for å oppbevare.
 • Begrensning. Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.
 • Dataportabilitet. Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.
 • Innsigelse. Be om å motsette deg vår bruk av dine opplysninger for direkte markedsføring, inkludert profilering. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for begrensninger som følger av lov. Vi vil besvare din henvendelse så snart som mulig, og typisk senest innen én måned. 

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først tar kontakt med oss, slik at vi kan vurdere dine innsigelser og oppklare eventuelle misforståelser.

Våre analyse- og tredjepartsverktøy

Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan våre tjenester blir brukt. For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende.

Statistikk om brukere og trafikk brukes vanligvis i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person.

Informasjon om bruk av produktene kobles likevel med personopplysninger i enkelte sammenhenger for å kunne gi deg som bruker god kundeservice og målrettet kommunikasjon, for eksempel i vårt kundeadministrasjonssystem og i analysesystemet for salgssider. IP-adresser og lokasjondata benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier. Les mer om vår bruk av analyseverktøy og cookies på vår side om cookies.

Personvern for barn

Ettersom barn ikke har samme vurderingsevne som voksne, har de behov for et særskilt personvern. Vi respekterer dette på følgende måter:

 • Våre produkter og tjenester er beregnet på et generelt publikum. For slike produkter og tjenester vil vi aldri bevisst samle inn opplysninger som kan identifisere barn under 15 år. Vi vil likevel kunne registrere informasjon og atferd knyttet til bestemte datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett som brukes av barn. For mer informasjon, herunder om hvordan foreldre/foresatte kan begrense slik sporing, viser vi til vår side om cookies / informasjonskapsler og vår side for personverninstillinger.
 • Når vi leverer produkter og tjenester rettet mot barn, vil vi av og til ha behov for å registrere kontaktopplysningene til barnet (eksempelvis hvis blader skal adresseres direkte til barnet). Slike opplysninger blir utelukkende registrert for å kunne levere produktet eller tjenesten og for å administrere kundeforholdet.
 • Hvis vi blir oppmerksomme på at vi oppbevarer opplysninger om barn som vi ikke trenger for å levere våre produkter og tjenester eller vi ikke har annet grunnlag for å lagre vil vi slette denne informasjonen og eventuelt avslutte barnets konto om nødvendig.

Sikkerhet for dine persondata

Personopplysningsloven stiller krav til at den som behandler personopplysninger må sikre disse mot uautorisert tilgang, endring, sletting og deling. Vi har derfor innført både tekniske og organisatoriske tiltak for å sørge for at personopplysninger oppbevares sikkert og fortrolig. Vi lagrer personopplysninger i systemer med begrenset adgang. Disse er plassert i kontrollerte fasiliteter, og våre sikkerhetsforanstaltninger kontrolleres løpende for å sørge for at våre bruker- og kundeopplysninger håndteres forsvarlig og i henhold til dine rettigheter som bruker. Vi kan imidlertid ikke garantere 100 prosent sikkerhet ved dataoverføringer via internett. Det betyr at det kan være en risiko for at andre uberettiget tiltvinger seg adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk. Du bør derfor aldri oppgi eller sende sensitiv informasjon over internett med mindre det er nødvendig, nettsiden er kryptert (se etter https og et hengelåsikon i nettadressefeltet) og du har oppdatert antivirusprogramvare.

Endringer i vår personvernpolicy

Vi vil jevnlig kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer i tjenestene, eller i vår peronvernpolicy. Ved vesentlige endringer vil vi informere særeskilt i de tjenestene/produktene som berøres.

Enkelte endringer kan kreve et nytt samtykke av deg. I slike tilfeller vil vi varsle deg, eksempelvis ved innlogging på våre tjenester, ved utsendelse av ny faktura eller andre egnede kanaler.

Sist oppdatert august 2018.